Čtyři týmy= čtyři detektivní příběhy

06.09.2013 16:56

    Jádrem projektu bylo napsání čtyřech detektivních příběhů opředených tajemstvím. Původně jsme chtěli napsat příběhy jen dva, ale z organizačních důvodů jsme se rozhodli tento počet zdvojnásobit. 

 

    Žáci každé ze zúčastněných škol pracovali ve čtyřech týmech A, B, C a D. To znamená, že každá ze čtyř knížek je výsledkem práce jednoho týmu skládajícího se z žáků české, francouzské a polské školy. Na začátku práce jsme se s oběma partnerskými školami dohodli na hlavní zápletce detektivek a na hlavních postavách našich knížek.

 

České týmy

Tým A

 

Tým B

Tým C

Tým D

 

 

    První minikapitoly napsali žáci z francouzských týmů. Naším úkolem bylo připsat další čtyři pokračování příběhů a následovně jsme příběhy posílali žákům z polské školy. Ti pokračovali a rozepsané příběhy posléze putovali zpět do Francie. Takhle se všechny týmy střídali v psaní většinou v rámci jednoho týdne, pokud se stalo, že některý z týmů pokračovat nemohl, vynechali jsme jej v daný týden a poslali příběh rovnou do třetí skupiny. 

 

    V průběhu psaní příběhů jsme o jednotlivých pokračování debatovali s oběma dalšími týmy přes email a přes Skype. Největší "boj" nastal, když jsme diskutovali, jak příběhy zakončit. Definitivní zakončení příběhů připadlo polské straně a závěry všech příběhů budou pro čtenáře překvapivé.

 

Český tým při práci na příbězích a skypování s polským týmem

 

Polský tým při práci na příbězích a skypování s českým týmem

 

Při psaní příběhů jsme se snažili do nich začlenit i reálie a zájimavosti jednotlivých zemí. Po dopsání příběhů jsme vybrané úseky textu opatřili interaktivními odkazy s vysvětlivkami a to v psané podobě i v mluvené. Odkazy čtenáře nasměřují buď na konec textu, kde je vysvětlení pojmu nebo se po kliknutí otevře krátká filmová sekvence na stránce Youtube.

Po vložení vysvětlivek jsme mezi sebou vypsali soutěž o nejvýstižnější přebaly knížek. V naší škole jsme soutěž pojali výtvarně a nakonec se rozhodli pro námi vytvořené návrhy. 

 

 

Protože jsou knížky interaktivní, tak svou velikostí převyšují možnosti Free stránek Webnode, proto si kompletní příběhy všech čtyř týmů můžete stáhnout či přečíst online na webových stránkách naší školy na adrese https://www.ssposmost.cz/?page_id=2571 

 

 

 

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode